Japanilaistyylinen Sobakeitto (Vegaaninen)
4 valkosipulinkynttä
pätkä tuoretta inkivääriä
1 iso sipuli
2 porkkanaa ohuina viipaleina
seesamöljyä
2 litraa kasvislientä
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
kiinankaalin valkoista osaa suikaleina
250g maustettua tofua (rapeaksi paistettu)
kiinankaalin vihreää osaa suikaleina
1-2 rkl soijakastiketta
1-2 rkl tummaa misopastaa
200g soba (tattari) nuudeleita
Paista hienoksi leikattu valkosipuli ja inkivääri seesamöljyssä. Lisää mukaan sipuli ja porkkana, kuullota kunbes hieman pehmenneet. Lisää kasvisliemi ja sienet sekä kiinankaalin valkoista osaa suikaloituna. Anna kiehua matalalla lämmöllä n.5min. Lisää mukaan kiinankaalin vihreä osa, soba nuudelit ja tofu kuutiot sekä soija ja miso. Anna kiehua n.5min, kunnes soba on sopivan pehmeä.
Lautaselle keiton pinnalle kevätsipulia ja chilihiutaleita.
Kommentit
Lähetä kommentti