Gluteenittomat pikasämpylät

Varmasti joku muukin inhoaa taikinan alustamista ja jauhopölyä leivinlaudalla. Nämä sämpylät rakentuvat ilman alustamista ja pyörittelyä suoraan leivinpaperin päälle uunipellille. Kohottamista ei juurikaan tarvita. Voiko olla helpompaa! Ja vielä gluteenittomana! Seesamin siemenistä saa runsaasti kalsiumia :)


5 dl    vettä
1 pss  kuivahiivaa
2 rkl   öljyä
1 tl     suolaa
1 dl    siemeniä (itse käytin seesaminsiemeniä)

Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen, sekoita joukkoon suola, öljy ja siemenet. Lisää jauhot reilusti sekoittaen. Taikinaa ei tarvitse vaivata vaan riittää että jauhot ovat kunnolla sekoittuneet nesteeseen.

Nostele lusikalla 9 samansuuruista kokkaretta leivinpaperin päälle pellille. Tasoita sämpylöiden pinnat kostutetuilla sormilla tasaisiksi. Ei tarvitse kohottaa. Paista 225 asteessa n. 30-40 min tai kunnes pinta on ruskea.

 

 

Kommentit

Suositut tekstit